Att pausa med brädspel

Nu är det äntligen dags för ett efterfrågat brädspelsinlägg. Ni som har följt mig ett tag vet att brädspel är något som står väldigt högt i kurs hos mig och mina nära och kära. Det är en relativt ny hobby som drog i gång på allvar för 1,5 år sedan när jag köpte hem Catan i julklapp till min sambo. Nu har vi en hel hög med lådor som inte får plats någonstans (pga liten, mysig boyta utan förvaring). I stället belamrar de min kontorshörna. Men det är det väl värt! För inte nog med att brädspel är en skön avkoppling och roligt sätt att umgås på: finns det mer strategiska inslag i det så kan det samtidigt vässa dina färdigheter som ledare.En brasklapp är att alla brädspel som kan hjälpa till att förbättra dina förmågor som ledare inte får plats i ett enda inlägg. Så, eftersom veckans avsnitt av How to Become an Entrepreneur handlar om att ta pauser så tänkte jag börja med att presentera några enklare brädspel, som kräver en del strategi och ledarskapsfärdigheter men som också kan vara en paus i vardagen. För de är sjukt viktiga de här analoga pauserna, vi behöver dem för att hålla i det långa loppet.https://youtu.be/k8ebAEk5jJU?list=PLMh0I_uR2kc4Pmt87sKa7LcZ_-fHtYyCcNotera att detta blogginlägg inte är ett samarbete eller något jag får betalt för att skriva. Jag är medlem i Influencers of Sweden och väl påläst inom influencer marketing. Så när jag i framtiden har samarbetsinlägg så kommer de att vara tydligt utmärkta i enlighet med marknadsföringslagen och Reklamombudsmannens rekommendationer. Mest så ni vet! Läs min PR Policy för mer information om samarbeten och PR.

Att pausa med brädspel

Här är några av mina favoriter när det gäller att pausa med brädspel och aktivera hjärnan lite lagom mycket.

Ticket to Ride

Dagens inlägg handlar om hur du kan pausa med brädspelEn brädspelsklassiker som var inkörsporten för mig (med många andra brädspelare) är Ticket to Ride. Det är enkelt att lära sig, lättöverskådligt och poängen är att ni ska bygga järnvägar. Den version som vi har heter Europe och då är det Europa som utgör spelplanen men det betydligt fler varianter. Alla spelare får olika instruktioner om vilka sträckor de ska bygga sin räls emellan så det kan snabbt bli trångt och det gäller att hitta en bra balans mellan att samla resurser, bygga sin räls och hålla koll på vart ens motspelare är på väg.Svårighetsgrad:   

Tokaido

Dagens inlägg handlar om hur du kan pausa med brädspelTokaido är nog ett av de mest stilrena och vackra spel jag hitintills har stött på. Det går ut på att vandra handelsvägen i Japan och under tiden samla på sig flest poäng. Poäng får man genom att besöka olika platser, träffa människor och köpa souvenirer. Det är strategiskt på så vis att resurserna är begränsade och att den spelare som är sist i ledet alltid är den som rör sig härnäst. Därför gäller det att ha ett helikopterperspektiv över spelplanen för att förutse de andra spelarnas rörelser och behov. Så du kan planera och genomföra sin egen strategi. Mycket lärorikt eftersom du så snabbt får se vad som funkar och inte när du gör dina drag.Svårighetsgrad:   

RoboRally

Dagens inlägg handlar om hur du kan pausa med brädspelRoboRally går ut på att ni är små robotar som ska ta sig över en spelplan med väggar, rullband och hål till olika flaggor. Den som har tagit alla flaggor i rätt ordning vinner och vägen dit är sällan enkel. Det är nämligen inte så att vägen någonsin är rak utan du får, för varje runda, ett gäng kort med riktningar om hur din robot kan röra sig. Sedan gäller det att du lägger korten i en ordning som gör att roboten rör sin enligt dina instruktioner. Eftersom spelplanen hela tiden förändras gäller det alltså att du tänker flera steg framåt hela tiden och det blir ofta många gapskratt på vägen när robotarna inte går som dess spelare har tänkt.Det ställer med andra ord en del krav på ens logiska och spatiala tänkande om hur saker kommer att hända och hur roboten fysiskt kommer att påverka och påverkas av sin omgivning. Jätteintressant och definitivt en utmaning som kan utveckla din förmåga att resonera och agera utifrån de olika förutsättningar du får. För så är det trots allt ofta att vara ledare. Du ska uppnå ett resultat och dina förutsättningar ser olika ut från gång till gång.Svårighetsgrad:   

Hiss eller diss?

Jag hoppas att detta var ett inslag som ni gillar oavsett om ni gillar brädspel eller ej. Om ni gör det tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Jag har nämligen betydligt fler idéer på lager med artiklar både om brädspel men också varför och hur det kan vara så att brädspel kan utveckla dig som ledare.Så jag vill väldigt gärna veta om du:1. gillar detta inlägg och gärna läser fler någon gång framöver2. inte gillar brädspel men kan tycka att detta är ett intressant sätt att prata om ledarskap på ändå3. avskyr det och slutar läsa bloggen om jag skriver om det någon fler gång.Hur ser din relation ut till brädspel, hiss eller diss? Och vad säger du om att jag pratar om det ibland här på Bossbloggen: alternativ 1, 2 eller 3?


Tyckte du om detta inlägg? Klicka i hjärtat och dela det gärna vidare!Du följer väl Bossbloggen på Facebook, Instagram, Bloglovin’ och Youtube?

Previous
Previous

Kort vecka coming up

Next
Next

En härlig men märklig känsla