Vad gör man som beteendevetare?
Vi fick önskemålet av en poddlyssnare att ägna ett avsnitt åt att prata om våra olika utbildningar inom beteendevetenskap. Vad gör man som beteendevetare? Och ja, det är såklart en fråga med massor och massor av svar. Förmodligen lika många som det finns beteendevetare och både jag, som är beteendevetare inom sociologi med specialisering ledarskap och organisation, och Alex, som är beteendevetare inom psykologi, har ju dessutom gått våra egna vägar med våra olika utbildningar.
Läs mer: JAG GJORDE DET!
Vad min examen har betytt för mig
Eftersom min utbildning är rätt speciell, den jag har läst heter Ledarskap och organisation 180 hp och ges vid Linnéuniversitet i Växjö, så kan jag såklart bara svara för min utbildning och inte alla de andra som också ger en examen som beteendevetare. Men för min egen del så har den här utbildningen gjort all skillnad och jag hade inte kunnat jobba med det jag gör idag utan den. Anledningen till det? Det är dess speciella upplägg med att den går på halvfart, distans under sex års tid i stället för tre och att alla jobbar samtidigt som de pluggar. Jag hade ljugit om jag sa att det var enkelt, haha, men för mig har det verkligen varit värt det just för att det har gett mig en så otroligt stadig grund att stå på i min yrkesroll. Tyckte jag sociologin var kul? Njä. Mitt största intresse var ju ledarskapskurserna. Däremot var de intressanta, inte minst de delkurser som fokuserade på sociologins klassiker. Hur jag använt sedan dess pratar vi mer om i poddavsnittet som du hittar på Podbean, Spotify, Acast eller iTunes. Den som vill är så klart välkommen in i vår LinkedIn-grupp också.
Någon annan här som har läst just beteendevetenskap? Berätta gärna: hur var det? Och vad använder du den utbildningen till idag?